Članki in nasveti

Komplet za maturantko in maturanta
Maturantska vabila
Komplet za maturantko in maturanta
Komplet za maturantko in maturanta
Komplet za maturantko in maturanta
Maturantski konfeti
Naprsni šopki in korsaži za maturante 1
Naprsni šopki in korsaži za maturante 2
Naprsni šopki in korsaži za maturante 3
Maturantski ples je prvi uradni ples mladega dekleta in fanta.Skozi obdobje časa se je prvi uradni ples mladih precej spremenil, mnogi običaji in navade so izginili in so jih nadomestili novi in modernizirani. Še vedno pa spremljajo priprave velika pričakovanja tako mladih deklet in fantov, kot tudi njihovih staršev.

V zgodovini so organizirali ples, kjer so se predstavila dekleta in fantje pripravljeni za vstop v družbo. Danes so to maturantski plesi, ki se organizirajo v zadnjem letniku gimnazije oz. srednje šole, ko so dekleta in fantje že polnoletni. Takrat so pripravljeni vstopiti v družbo in prevzeti za svoja dejanja tudi odgovoronosti.

Tudi danes se mladi z vso resnostjo pripravljajo na ta ples. Veliko časa in pozornosti namenjajo vsem najmanjšim podrobnostim tega plesa od vabil, obleke, frizure, ličenja, šopkov, fotografom, snemalcem, dekoraciji prostora, večerji in še mnogim drugim stvarem. Želijo si, da bi bil ta večer edinstven in nepozaben.

Seveda so se navade takšnega plesa skozi obdobje časa precej spremenile, nekatere so izginile, veliko pa se jih je moderniziralo. Moda oblačil se je zelo spremenila, vendar so še vedno lepe in svečane obleke tako za dekleta, kot za fante. Prav tako je ostala navada, seveda tudi s pridihom modernega, da fant podari dekletu s katerim pleše šopek  - korsage (korsaž), ki ga plesalki zaveže na levo zapestje, ona pa njemu pripne kotiljon (naprsni šopek) prav tako na levo stran na prsi.

Korsaž ali po naše zapestnica je barvno usklajena s plesalkino obleko in kotiljonom ali po naše naprsnim šopkom njenega plesalca.

Zagotavljamo vam

  • hitro dostavo
  • ugodne cene
  • 100% varen nakup brez tveganja

Vas zanima več? Kliknite tukaj in poslali vam bomo neobvezujočo ponudbo!

Pinterest
Instagram